Erdem: Türkiye, 3 milyonu aşkın sığınmacıya ev sahipliği yapıyor  
Erdem: Türkiye, 3 milyonu aşkın sığınmacıya ev sahipliği yapıyor

Erdem: Türkiye, 3 milyonu aşkın sığınmacıya ev sahipliği yapıyor

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Bakanlığımız Suriyeli çocuklar için eğitimi yalnızca temel bir hak olarak değil, aynı zamanda onların yaşadıkları zorlu dönemi atlatmaları ve kendi geleceklerini inşa edebilmeleri açısından da hayati öneme sahip bir konu olarak değerlendirmektedir." dedi.

Erdem: Türkiye, 3 milyonu aşkın sığınmacıya ev sahipliği yapıyor

Adana´da, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinesinde, Birleşmiş Milletler Çocuklar Yardım Fonu (UNICEF) tarafından yaptırılan 32 derslikli ortaokulun açılışı gerçekleştirildi.

 

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem törende yaptığı konuşmada, Türkiye´nin bulunduğu coğrafi konum nedeniyle göç akınlarıyla karşı karşıya kaldığını dile getirdi. Suriye ve Irak´ta yaşanan iç savaş ve terörün, insanların göç etmesinde başrol oynadığını vurgulayan Erdem, şöyle konuştu: "Ülkemiz, iç karşılıklardan etkilenen sığınmacılar için ´açık kapı´ politikası izlemiş, göç eden Suriye ve Irak vatandaşlarına devletimiz ve milletimiz, tarihi misyonunun bir yansıması olarak kucak açmıştır. 2011´den bu yana, başta Suriyeliler olmak üzere 3 milyonu aşkın insanı ülkemizde misafir etmekteyiz. Bu insanların barınma, güvenlik, sağlık, gıda ve eğitim gibi temel ihtiyaçları olmak üzere, her türlü ihtiyaçlarını karşılamayı kendimize görev bildik. Savaşın ve göçün getirdiği zorlukların, bu insanlarda oluşturduğu psikolojik etkileri, en aza indirmek için devlet ve millet olarak büyük fedakârlıklar yaptık."

 

Birleşmiş Milletler verilerine göre Türkiye´nin en çok mülteci barındıran ülke konumunda bulunduğunu ifade eden Erdem, "Türkiye küresel insani sistemin başlıca aktörleri arasında yer almıştır. Bakanlık olarak Suriyeli çocukların ülkemizde eğitim almalarına yönelik çalışmaları yürütmekteyiz. Bakanlığımız Suriyeli çocuklar için eğitimi yalnızca temel bir hak olarak değil, aynı zamanda onların yaşadıkları zorlu dönemi atlatmaları ve kendi geleceklerini inşa edebilmeleri açısından da hayati öneme sahip bir konu olarak değerlendirmektedir." diye konuştu. Erdem, Türkiye´de 500 bine yakın Suriyeli çocuğun eğitim aldığını, bu sayının da her geçen gün arttığını belirterek, açılışı yapılan okulun hayırlı olmasını temennisinde bulundu.

 

Konuşmaların ardından Bakan Yardımcısı Erdem ile birlikte diğer katılımcılar kurdele keserek okulun açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra tüm ilgililer, okulun içini gezerek Suriyelilerin eğitim aldığı sınıfları ziyaret etti.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.