Denizli´de Mesleki ve Teknik Eğitim-Sektör İşbirliği toplantısı  
Denizli´de Mesleki ve Teknik Eğitim-Sektör İşbirliği toplantısı

Denizli´de Mesleki ve Teknik Eğitim-Sektör İşbirliği toplantısı

Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ercan Demirci, 28 Şubat sürecinde mesleki eğitime büyük darbe vurulduğunu belirtti.  

Denizli´de Mesleki ve Teknik Eğitim-Sektör İşbirliği toplantısı

Demirci, Denizli´de düzenlenen, mesleki ve teknik eğitim-sektör işbirliği toplantısında yaptığı konuşmada, mesleki eğitimin önemini vurguladı.

 

Bu coğrafyada hep zorluklarla karşılaşıldığını ifade eden Demirci, şunları söyledi:  "1876 Avni Paşa darbesinden itibaren bu coğrafyada birileri bazı dönemlerde balans ayarları yaptılar. 28 Şubat süreci bir balans ayarıydı. Sadece siyasal sisteme balans ayarı yapmadılar. Her sektöre yapıldı. Ekonomiye, sanayiye, ticarete ve eğitime yapıldı. Eğitimle ilgili din öğretimi ve mesleki eğitime balans ayarı yaptılar. Biz imam hatiplerle alakalı hikayeyi gördük hissettik, tamir ettik. Mesleki eğitimle ilgili hikayeyi net olarak göremediğimiz için müdahaleyi net olarak yapamadık."

 

Eğitimle alakalı nitelikli darbelerden birisinin 28 Şubat sürecinde mesleki eğitime yapıldığını vurgulayan Demirci, şunları söyledi: "28 Şubat öncesinde 1980´li ve 1990´lı yıllarda mesleki eğitime giden çocukları hayatın her alanında görebiliyordunuz. Kamuda, bürokraside, ticarette ve siyasette her alanda oluyorlardı. Tarım lisesinden mezun kişi çok rahat Başbakanlık´ta genel müdür, müsteşar yardımcısı ve müsteşar olabiliyordu veya büyük bir şirkette genel müdür olabiliyordu. Ama bugün mesleki okullarımıza bu gözle bakmakta zorlanıyoruz. Mesleki eğitime 28 Şubat sürecinde büyük darbe vurulmuştur ve mesleki eğitim katledilmiştir."

 

Konuşmaların ardından hayırsever iş adamı Osman Aydınlı tarafından Şirinköy Mahallesinde yaptırılacak 12 derslikli Osman Aydınlı Giyim Üretim Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için protokol imzalandı.

 

Toplantıya, iş adamları ve okul müdürleri katıldı.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.