BAKAN SELÇUK, BURDUR VE ISPARTA´DA 2023 EĞİTİM VİZYONU´NU ANLATTI  
BAKAN SELÇUK, BURDUR VE ISPARTA´DA 2023 EĞİTİM VİZYONU´NU ANLATTI

BAKAN SELÇUK, BURDUR VE ISPARTA´DA 2023 EĞİTİM VİZYONU´NU ANLATTI

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Burdur ve Isparta’da çeşitli temaslarda bulunarak 2023 Eğitim Vizyonu’nu anlattı. 

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, programı kapsamında Burdur’da Gazi İlkokulu temel atma törenine katıldı. Bakan Selçuk, burada yaptığı konuşmada, temel atma törenlerini gördükçe eğitimin geleceği açısından çok daha umutlu hale geldiklerini belirtti. İl il dolaşıp gerek hayırseverlerin gerekse Millî Eğitim Bakanlığının yatırım bütçesi içerisinde inşa edilen okulların temel atma törenlerini adım adım takip ettiklerini vurgulayan Selçuk, Gazi İlkokulu ve benzer okulların sayısının artmasının önemini anlattı. 
 
Bakan Selçuk, "Bütün Türkiye´nin eğitim altyapısı bakımından şimdiye kadar geldiği müthiş ilerleme seviyesini daha da yükseltmesi ümidimiz. Son 16 yıldır yapılan eğitim kuruluşlarına yönelik hamleler gerek altyapı gerek dijital sistemler gerek öğretmen sayısı açısından yapılan bütün çabalar Türk eğitim sisteminin ciddi bir yere gelmesini sağladı. Bu aşamada bizim nitelikle ilgili çok daha farklı şeyler yapmamız için bir yol açılmış, fırsat verilmiş oldu. Ben Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türk eğitim sisteminin Millî Eğitim Bakanlığımız vasıtasıyla çok daha ileri adımlar atacağına gönülden inanıyorum. Bunun için de bütün öğretmenlerimizin, velilerimizin, toplumumuzun desteğine ihtiyacımız var." diye konuştu. Temel atma töreninin ardından Gazi İlkokulu ve Ortaokulu´nu ziyaret eden Selçuk, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.
 
Dünya ile yarışacağız
Bakan Selçuk, daha sonra İl Millî Eğitim Müdürlüğü´nün yeni hizmet binası, Necip Fazıl Kısa Kürek Konferans Salonu, Şirinevler Anaokulu ve 50 kişilik yemekhanenin bulunduğu toplu açılış törenine katıldı. Burada bir konuşma yapan Selçuk, Ankara´nın ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın da selamlarını Burdur’a getirdiğini belirterek, eğitimle ilgili yeni vizyon 2023 programını açıkladıklarını ifade etti. Eğitim sistemiyle ilgili başarı hikâyelerini uzun uzun anlatmanın mümkün olduğunu vurgulayan Selçuk, Türkiye ile değil, dünya ile yarışılacağını bildirdi.
 
Selçuk, Türkiye´nin eğitim sisteminde şimdiye kadar yapılan birçok başarılarının üzerine yeni başarı hikâyeleri koymayı hedeflediklerini kaydetti. Alt yapıya yönelik yatırımların eğitimin kalitesini yükselttiğini anlatan Bakan Selçuk, birlikte başaracaklarını belirtti. Hizmet binasını gezen Selçuk, Burdur Güzel Sanat Lisesi´nden öğretmen ve öğrencilerden oluşan senfoni orkestrasının gösterisini dinledi. Selçuk, daha sonra eğitim yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya geldi. 
 
"Eğitim sorun değil, en büyük çözüm"
Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Burdur´daki temaslarının ardından Isparta´ya geçti. Selçuk, valiliği ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, 2023 Eğitim Vizyonu doğrultusunda bütün illeri dolaşarak, meslektaşlarıyla paylaşmayı amaçladıklarını belirtti. Bakan Selçuk, bütün okulların daha fazla mesafe alabilmesi için gayret göstereceklerini bildirdi. Bakan Selçuk, daha sonra Isparta’da eğitim yöneticileri ve öğretmenlerle bir araya geldi.

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.